Alle gegevens onder voorbehoud

Copyright 2017: De Vergeten Hoek

Carnavalsstichting De Vergeten Hoek

De Vergeten Hoek De Hinniker Programma Optocht Hofhouding Foto's '17-'18

Beste Deelnemers aan de Optocht,


Door de politie wordt, in drie woonkernen voor het houden van de optochten, een aantal strikte regels gesteld. Bij het niet toepassen en/of uitvoeren van de vastgestelde regels lopen de deelnemers de kans om uit de optocht verwijderd te worden.

De Politie heeft ons medegedeeld dat er ook dit jaar op zal worden toegezien dat alle deelnemers zich ook aan deze regels zullen houden.


Voorwaarden

1 - Afmeting:

Lengte exclusief trekkend voertuig: 11.00 meter maximaal

Totale aangeklede breedte: 2.20 meter maximaal

Hoogte vanaf het wegdek: 5.00 meter maximaal

2 - Afscherming

Zijkanten van de carnavals voertuigen, moeten worden afgeschermd tot 0,2 meter boven het wegdek.

3 - Reclame

Reclame artikelen en/of folders mogen niet vanaf de wagen worden uitgereikt, aangeboden en/of gegooid.

4 - Verzekering / Rijbewijs

De optocht combinaties moeten collectief en/of per object verzekerd zijn. De verzekering papieren moeten tijdens de optocht op de optocht combinatie aanwezig zijn. De bestuurder dient in het bezit te zijn van geldig rijbewijs voor de bestuurde voertuig combinatie.

5 - Alcohol / Drugs

Indien de bestuurder onder kennelijke staat bevind en/of komt, voor en/of tijdens de optocht wordt de bestuurder niet toegelaten om het object te besturen, of indien tijdens de optocht een bestuurder een verbod wordt opgelegd om het voertuig te besturen wordt de bestuurder uit de optocht verwijderd.

6 - Het is tijdens de optocht verboden te strooien met confetti, papiersnippers, stro en andere zaken.

De gooier is zelf verantwoordelijk voor eventuele schoonmaakkosten van de route van onze carnavals- optocht. Dit kan worden opgelegd door de Gemeente Bunnik. Verboden is dus: het gooien van papiersnippers, houtsnippers, zaagsel, serpentines, kroonkurken, etc.


Wanneer leden van de jury en/of de optochtcommissie toch constateren dat er deelnemers zijn die zich niet aan deze regels houden zullen deze direct uit de optocht worden verwijderd.


Namens de optochtcommissie van De Vergeten Hoek,

Veel succes!